Om Språkprat

Språkprat er et ikke-kommersielt populærvitenskapelig tidsskrift som formidler forskningsbasert kunnskap og faglige refleksjoner om nordisk, særlig norsk, språk til et allment publikum. Dette inkluderer norrønt, de andre nordiske språkene, didaktiske temaer og sammenligning med andre språk. Til daglig omtales Språkprat som en fagblogg.

Språkprat baserer seg på en kombinasjon av faste skribenter og gjesteskribenter. Alle i redaksjonen og de andre faste skribentene har tilknytning til Bergen. Gjesteskribenter rekrutteres fra hele Norden.

Innleggene i Språkprat deles gjennom Språkprats Facebook-side (Språkprat) og Twitter-side (Språkprat, @spraakprat).

Still gjerne spørsmål til eller kommenter selve innleggene på Språkprat eller oppdateringene i Facebook eller Twitter. Vi ønsker også velkommen andre kommentarer, deriblant forslag til temaer for fremtidige innlegg.

Språkprat ble lansert på Bibliotek for humaniora ved Universitetet i Bergen torsdag 29.09.16. Dere finner mer informasjon om oppstarten av Språkprat i innlegget «Velkommen til fagbloggen Språkprat» og i reportasjene «Ny fagblogg om språk» og «Blogger om nordisk språk».